Egy logopédus gondolatai

Logopédia, egyéni igényeknek megfelelően

Logopédia, egyéni igényeknek megfelelően

Ha a gyermekednek szüksége van logopédiára, erre mindenképp figyelj oda!

2018. szeptember 25. - Munkás Nóri

Logopédiai terápiára járni éppen elég nehéz feladat, anélkül is, hogy közben azon kelljen szoronganod, aggódnod, hogy vajon gyermeked tényleg a leghatékonyabb kezelést kapj-e, tényleg személyreszabott terápiában vesz-e részt, vagy csak logopédiai ellátás címén történik valami. Hadd segítsek ezt az aggodalmat eloszlatni! Van egy egyszerű megoldás, aminek az igénybevételével biztos, hogy gyermeked pont azt fogja kapni, amire szüksége van. Egy komplex logopédiai vizsgálat elvégzésvel, egyénre szabott nyelvi profil felállításával tényleg elérhető az, hogy sebészi szike pontosságával hasson a logopédiai terápia.

ben-white-qdy9ahp0mto-unsplash.jpg

Nem vitás és teljesen érthető, hogy mindenki azt szeretné, hogy ha már hetetne többször elviszi gyermekét a logopédushoz, este, munka után, fáradtan még logopédiát gyakorolnak, és hétvégén a balatoni nyaralóban is ott lapul a logopédia füzet, akkor annak meg is legyen mihamarabb az eredménye. Senki nem szeretne sokkal hosszabb időt eltölteni egy terápiás folyamatban, mint amennyi valóban szükséges. Az sem túl nagy öröm, ha a terápia vége felé derül ki, hogy még van néhány térület, amire oda kell figyelni, s még pár hónap kemény munka vár ránk. Az pedig kifejezetten ijesztő gondolat, hogy véletlenül elfedve marad egy-két olyan terület, aminek a gyengesége az iskolai teljesítmények rovására mehet.

Itt tényleg nincs helye a félmegoldásoknak! Amikor egy sebész, műteni készül, pontosan tudja, hogy hova kell a sebészi szikét illeszteni. Egészen biztos, hogy nem úgy tervez meg egy műtétet, hogy érzésre elkezdi valahol, s ha pont nem azt a területet kellett volna felvágni, akkor két centivel arrébb teszi a szikét, s előbb-utóbb megtalálja a pontos helyet. Nem így képzelünk el egy szakszerű beavatkozást, ugye?! Az én meglátásom szerint egy logopédusnak a nyelvi profil felállítása a sebészi szikéje. Az egyéni nyelvi profil birtokában tényleg pontosan oda tud nyúlni a logopédus, ahova szükséges, így biztosítva a gyermeknek valóban egyénre szabott, hatásos logopédiai terápiát.

Meggyőződésem, hogy odafigyeléssel, együttgondolkodással, információ átadással sok-sok nehézséget megelőzhetünk, megoldhatunk gyermekeink és saját életünkben is. Ha hasznodra vált, amit itt olvastál, oszd meg a többiekkel is! Facebookon és Instagramon bepillantást nyerhetsz a diagnosztikus és terápiás világomba is!

Ne feledd, olvass, kérdezz, cselekedj!

Szeretettel,

Munkás Nóri

A bejegyzés trackback címe:

https://logopedusbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2814262003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása